nuffnang ads

Thursday, 5 April 2012

Udang celup tepung

Ok resepi udang celup tepung..Sebenarnya nak buat resepi lain.Tapi tak cukup bahan pula..

Bahan-bahan:

Udang yang telah dibersihkan (dibuang kepala dan kulit.Hanya tinggal ekor untuk nampak cun.Ehh?)
3 sudu tepung gandum
1 sudu tepung beras
Hujung sudu serbuk kunyit (secubit)
Secubit garam
Sebiji telur yang telah dipukul


Cara-caranya:

  1. Panaskan minyak.
  2. Campurkan tepung gandum,tepung beras,kunyit dan garam.
  3. Celup udang ke dalam telur seekor-seekor dan salut dengan tepung tadi.
  4. Masukkan udang tadi ke dalam minyak panas.

Macam mana nak tahu udang dah masak???

Bila bahagian kepala dia tu dah membengkok tu maksudnya masaklah tu.(huhu.Aku pun baru tahu tadi.)

No comments:

Post a Comment