nuffnang ads

Friday, 13 April 2012

Alexandria Spring Festival 2012

Hari ini hari jumaat.Ehh?Hari ini cuti.Ehh?Hari ini ada.........


Dekat mana???


Ni yang aku nak komplen ni.Kata program pukul 8 pagi.Bukan program pukul 8 tapi aktiviti a.k.a pertandingan mula pukul 8.Aku sebagai orang yang tak reti tepati masa,30 minit sebelum pukul 8 dah terpacak depan stadium tu ok.


Tengok aku dengan Mar je yang ada.Ingatkan aku dah lambat dah.Sebab malas laa nak susahkan orang ramaikan.Tak kan sebab kita lambat program tunda.Sekali cuba tengok gambar atas dan bawah tu,pintu pagar stadium puntak buka lagi dah pukul 8.30 pagi kot masa tu.


Semua dah terpacak depan ni ha..Ni budak degil.Dah sakit kaki tu nak main juga.Tengah mencuba gaya apakah yang patut untuk mengelakkan sakit kaki bila berlari.Jalan pun terhenjut-henjut nak lari konon...


Ni pula gaya nak menunjukkan ketembanan aku laa tu.Baik saya faham saya berat 59 kilo sekarang.Huhh....Serius tension ok.Ni rekod kot.Sebelum ni rekod 58 kilo je ok...


Ni adalah kontijen-kontijen.Cett ayat bukan main.Padahal main SUKANEKA je kot.Huhu.Main juga ok.Demi menjayakan program PERUBATAN aku pun turun padang ok.


Ni wakil cabut nombor giliran.Tu budak tu,tak main pun.Nasib baik ada orang ganti.Kalau tak memang aku membebel laa.Haha.Dah jadi mak nenek laa pula.

Yaa ini dia kontijen SUKANEKA.Nama je sukaneka.Penat kot main ni.Ada 4 acara yang serius memenatkan dan membutuhkan kesabaran.Tu atas tu baru acara pertama.


Acara kedua ULAT BULU.Sangat sesuai untuk ulat-ulat bulu.Haha.Sebab kami MANTAN kami kasi adik-adik dan kakak-kakak je menang.Huhu..Ok ayuh kita mempertaruhkan aset-aset kita.Haha.Gila susah main benda ni.Orang yang depan tu kena tutup mata.Jadi orang belakang kena bagi arahan.Lepas tu di antara peserta akan ada belon.Belon tu tak boleh disentuh dan anatara peserta tak boleh ada persentuhan.


Macam gambar atas tu.Lepas tu kena duduk kutip 7 biji gula-gula atas pasir tu dan baling masuk dalam bekas.Kalau belon tu terbang kena ulang balik dari awal.Huh.Berapa kali entah ulang balik.Ada 10 kali kot??


Ni main apa pula ni??Nanti aku sambung cerita yaa.....

2 comments:

  1. *sedang gelak guling2 tgok gambar korang!*

    -enjoying...haha!

    ReplyDelete