nuffnang ads

Wednesday, 21 March 2012

3 Mac:Hari ketiga di Barcelona

Yaa hari terakhir di Barcelona yang best.

Pagi-pagi pukul 8 lebih kami keluar ke Mirador De Colom.Sebab semalam bateri kamera pengsan,jadi tak sempat bergambar di Kuala Lumpur.Apahal pula Kuala Lumpur tiba-tiba ni.


Rasa macam nak tanya je dekat tuan kedai apahal kedai ni namanya Kuala Lumpur.Ingatkan dah balik kampung.Boleh makan nasi dagang dengan kerepok lekor.

Nilah Mirador de Colom.

Benda ni boleh naik sampai puncak dia dengan bayaran EUR 4.Sebab ada barcelona card jadi gratis(percuma) ye.


Pemandangan dari atas Colom.

Lagi gambar dari atas.

Lagi gambar.

Apakah benda yang ditunjukkan?

Yah tanda mata dari kami.Silap tanda tangan.

Lepas tu kami sambung jalan-jalan p pelabuhan.Lawa sangat pemandangan di sini.Macam mana nak datang sini.Lintas je jalan dari Colom tu.Asal datang sini nak naik gondola.Sekali tak buka lagi.Pukul 11.30 baru buka.Jadi kami pun mengambil keputusan untuk ambil gambar dulu dan balik semula ke apartment untuk check out.


Jambatan ni comel.Dia boleh buka bila kapal nak lalu.Nanti bising laa kapal tu bagi hon.


Sagrada Familia.

Lepas bergambar semua,terus p metro janji nak jumpa Ena lepas check out.Sekali mereka tak siap lagi.Pusing-pusing Sagrada Familia sambil bergambar.Asal-asal nak masuk bangunan yang unik ini.Tapi memandangkan setiap tiket yang dibayar akan disumbangkan kepada gereja.Jadi kami batalkan rancangan.Kalau korang datang sini kena selidik dulu,banyak je bangunan yang tiket masuk dia akan disumbangkan kepada gereja.

Keadaan apartment kami.

Tergesa-gesa balik.Sebab kena check out pukul 12 tengah hari p pukul 11.40 pagi masih berada di luar.

Ingat nak tinggal beg dekat apartment sementara menunggu bas malam nanti.Tapi tuan punya apartment tak ada.Sekali kena pula cari locker nak tinggal beg.Ingat nak tinggal dekat stesen metro catalunya.Sekali mereka telefon cakap di stesen bas Barcelona Nord ada locker.Senang kot kalau tinggal beg di sana,sebab malam nanti bas kami pun bertolak dari sana.

Harga locker ni EUR 5.Korang boleh letak 1 luggage besar tu.Dan 3 biji beg kecil.Lebih lagi pun boleh.Tak kira jam.


Ni ke pasar La Ramblas?Pagi je ehh ada?

Lepas check out dan tinggalkan beg di stesen bas tu,kami berempat (pagi tadi bertiga) bergerak ke La Ramblas + Colom + Port Barcelona a.k.a Mar Ramblas ehh?Tujuan utama?Naik gondola.Gambar bawah nilah yang aku cakap jambatan tu terbuka.Tak ada la terbuka.Dia menyongsang.Dan kapal pun lalu.Gambar di ambil dari dalam gondola.Naik gondola ni bayaran dia EUR 6.80.Dengan barcelona card macam biasalah gratis ye tuan-tuan dan puan-puan.

Ni bukan tunjuk duit.Tapi tengah kira hutang.Haha.


bersambung....

p/s:terlepas peluang makan laksa.Siapa suruh tidur.Isk-isk.Lain kali buat lagi ye cik Ainul.

p/s:tahniah acik atas result spm.Dah usaha dan itu yang terbaik Allah berikan.Usaha lagi isi borang ye sekarang.Huhu..

p/s:wah hidup dengan LE 0.25 dalam tangan.lambatnya elaun masuk.Papa kedana dah ni.

No comments:

Post a Comment